BalkerCraft Wiki
BalkerCraft Wiki

SkyPvP

Egy skypvp szerver OP cuccokkal, BalkerCraft stílusban. A felszerelést NPC-ktől tudod megvásárolni különleges alapanyagok felhasználásával, amiket a mapon szétszórt ládákban találhattok meg. A map 35+ szigetből, és egy spawn szigetből áll.

Hogyan kezdj neki?

Először érdemes a pvp helyett cuccokat gyűjteni. Kezdésként a „Napi Jutalom” NPC is adhat neked megfelelő felszerelést, például különféle erős szetteket, kardokat, OP aranyalmát, potit, és pénzt. Rengeteg lehívható csomag is van, ezeket a „/kit” paranccsal tudod elérni. Mint a legtöbb szerveren, itt is előnyt szerzel a rangok vásárlásával – ezért lehet érdemes azt is szerezni, ha kevesebbet szeretnél gyűjtögetni.

A tárgyaid halálkor nem vesznek el.

Rangok

7 megszerezhető rang van, ezek közül négyet tudsz játékpénzért vásárolni, a másik hármat a balkercraft weboldalán tudod megvásárolni, vagy adott szervereken – például skypvpn is – a havonta nullázódó toplista első 3 helyéért. Minden rang rendelkezik legalább 1 db játékban megszerezhető kezdőcsomaggal. Emellett van négy különleges rang, ezekről később írunk.

Pénzszerzés

Többféle módon tudsz pénzt szerezni, például a napi NPC-ből, a szókitalálásból (erről még írunk), játékosok megöléséért, vadonban való bányászásból (gyémánt eladás „/bank”), és játékosokkal való üzletelésből („/ah”).

A Napi NPC a rangodtól függően ad jutalmakat – minél jobb rangod van, annál több napi jutalmat kapsz (a pénzt véletlenszerűen kapod, nem garantált a pénz a napi jutalomból).

A szókitalálás egy sajátos lehetőség skypvpn. Ez úgy történik, hogy a chat kiír egy véletlenszerű karakterláncot, melyet le kell írni, aki ezt elsőként teszi meg, az kapja a jutalmat.

Játékosok megöléséért véletlenszerű pénzmennyiséget kapsz. Számít, hogy mennyi pénze van a megölt játékosnak, illetve hogy mennyit sebeztél a bele (te ölted meg, vagy csak párszor ütötted meg).

A vadon, és a telkek

A vadonban tudsz olyan tárgyakat szerezni, amelyek közül a legtöbbet a harcokban nem tudsz használni, ellenben létezik répa, és krumplifarm, ugyanis ezeket a tárgyakat el tudod adni pénzért. A vadonban tudsz gyémántot szerezni, és ezeket is el lehet adni a „/bank” paranccsal.

Különleges rangok

A skypvp szerveren lehetőség van évente egyszer megszerezni a különleges rangokat, melyekből minden évszakban egy elérhető. Tavasszal, Március – Április tájékán szerezhető meg a „Nyuszi” rang, Nyáron Július – Augusztus körül a „Szörfös” rang, Ősszel a halloween miatt a „Hällovén” rang, illetve Télen, karácsony alkalmából a „Jézuska” rang. Ezeket mind játékbeli tárgyakért tudod megszerezni, egyiket sem lehet játékpénzből, vagy weboldalról venni (kivéve ha olyan játékostól vásárolod meg, aki már azt kigyűjtötte). Ezen rangok mellé jár egy kit, és egy menő prefix.

Párbaj

A szerveren lehetőség van adott kezdőcsomaggal párbajozni, ezt hívják „/duel”-nek. Itt két játékos tud összecsapni ugyanolyan tárgyakkal. Lehetséges tétért is harcolni, viszont ehhez mindkét játékosnak kell legyen elég pénze (például nem tudsz $5000-ért párbajozni, ha az ellenséged vagy te nem rendelkeztek $5000-al).

Üzletelés más játékosokkal „/ah”

Az aukciós ház használata a leggyorsabb, és legbiztonságosabb mód az üzletelésre. Tárgyat felrakni a „/ah sell ár” paranccsal tudsz, ahol az „ár” a tárgyért fizetendő pénzt jelenteni. Ha egy játékos megveszi az aukciós házban regisztrált tárgyadat, akkor ő megkapja a tárgyat, te pedig a pénzt, amit a játékos fizetett érte. Itt biztos nem lesz olyan, hogy valaki nem fizet, ugyanis máshogy nem tudná megvásárolni a tárgyat.

Seasonök

Minden hónapban egy új season veszi kezdetét skypvpn, ami egy speciális, csak az adott seasonben megszerezhető tárgyat hoz magával. Ez a tárgy minden seasonben változik.

Ládák

A szerveren lehet nyitni ládákat. Ezen ládákból három fajta van, egyiket webshopon keresztül kell vásárolni, a másik kettőt játékbeli tárgyakért tudod megszerezni. Vásárlás után egy kulcsot kapsz, melyet felhasználva a láda egy véletlenszerűen sorsolt tárgyat ad a 15+ lehetséges felszerelésből.

A Vasgólem bolt

A vasgólem NPC-nél tudsz rangokat, prefixeket, jogokat, és nickeket vásárolni (fontos, hogy utóbbi csak a neved színét változtatja meg). Tudsz venni „/repair” jogot, mely eszközeid, felszerelésed javítására szolgál, emellett „/feed” jogot is, mely feltölti az ételcsíkodat. A prefixek között megtalálható a „US3L3SS”, „K1NG”, „F4DE”, és még sok más.

Lottó

Egy alternatív pénzszerzési lehetőség a lottó, mely ugyanúgy működik, mint a való életben a lottó: Kifizetsz egy jegyet (vagy akár többet is), és ha ezt legalább 1 másik játékos csinálja rajtad kívül, akkor egyikőtök megnyeri a másik játékos felhasznált pénzét, illetve visszakapja a vásárolt jegyek árát is. Ehhez azonban szükség van kezdésként pénzre, így a nulláról sajnos ez a lehetőség nem használható.

Toplista jutalmak

A top1-2-3 játékos (ölések alapján) kap balkercoint. A top 4-10 játékos egy „Topos szett”-et kap, ami a szerver egyik legerősebb páncélja. Azonban el tud törni, ezért ha szereztél ilyet, vigyázz rá!

Klánredszer

Emellett tudsz a barátaiddal „Klán”-okat létrehozni, a klán menü megtekintéséhez használd a „/clan” parancsot.