BalkerCraft Wiki
BalkerCraft Wiki

OP Survival

Az OP Survival a BalkerCraft egyik legrégebbi, és legnagyobb szervere. Rengeteg lehetőség van rajta, melyek közül szabadon válogathatsz! Itt nem a pvp a lényeg!

Hogyan kezdj neki?

A legjobb, ha egyből kimész a vadonba. Ez egy generált világ, és a „/warp vadon” warpon lehet találni egy „RandomTP”-t, ami véletlenszerűen elteleportál valahova. Itt ajánlott elkezdeni túlélőt játszani, és ebből pénz szerezni. Utána érdemes egy telket készíteni (vagy akár már közben), és oda lepakolni a cuccaidat.

Telekrendszer

A telkekre a „/warp telkek” paranccsal tudsz menni, ahol a „/plot auto” paranccsal tudsz magadnak egy telket foglalni. Ha több telket szeretnél egymás mellé, vagy úgy érzed, hogy nem férsz el, akkor az egymás mellett lévő telkeket a „/plot merge” paranccsal tudod összekötni.

Rúnarendszer

Az OP Survival szerveren megtalálható egy egyedi rúnarendszer. A rúnák olyan alap minecraftban nem megtalálható varázslatok, melyeket nehéz szerezni, és különleges módszerrel kell a felszerelésekre rakni.

Hogyan szerezz rúnát?

Szükséged lesz egy varázsló asztalra, ami körül könyvespolcok vannak – fontos, hogy tudj 30-as szinten varázsolni – a 30-as varázslathoz szükséges 30 XP szint, 3 lazurit, és 1 könyv. Ezeket kell felhasználnod, és egy adott százalék esélyed lesz rúnát kapni a hagyományos varázskönyvek helyett – nem, a rúnák nem garantáltak.

Rengeteg különféle rúna található meg, ezeknek a leírásait a „/enchantok” paranccsal tudod megtekinteni.

Hogyan tudod rárakni felszerelésre?

Ehhez szükséged lesz egy üllőre, a rúnás könyvre, és egy felszerelésre, amire rá szeretnéd azt rakni. Meg kell nyitnod az eszköztárad, és a rúnás könyvvel kell rákattintani a rúnázni kívánt felszerelésre.

Különleges rangok

Minden évszakban – különböző okokból – van egy-egy különleges event, amikor egy „Szezonális Rang”-ot tudsz megszerezni.

➔ Tavasszal: Bunny Rang

➔ Nyáron: Surfer Rang

➔ Ősszel: Spooky Rang

➔ Télen: Santa Rang

Ezeket a rangokat nem tudod megvásárolni pénzből, vagy balkercoinból, csak és kizárólag a szerveren megszerezhető tárgyakból tudod kigyűjteni (kivétel: Mikor másik játékos adja el a rangot, aki azt már egyszer kigyűjtötte).

Rangvásárlás

A szerveren lehetőség nyílik játékbeli rangok megvásárlására – ezeket játékban gyűjtött pénzből tudod megvenni, míg vannak olyan rangok, amiket a szerver weboldalán tudsz csak megvenni igazi pénzért. A menüt a „/rang” paranccsal tudod megnyitni.

Eventek

A moderátorok gyakran tartanak eventeket, főként mikor sok játékos van fent egyidőben. Ezeken az eventeken „Event Láda Kulcs”-ot tudsz nyerni, amit a „/warp ládák”-nál tudsz felhasználni. A láda véletlenszerűen fog adni 1 db tárgyat az előre beállított 15+ féle tárgyból.

Ládák

A „/warp ládák”-nál tudsz különféle ládákhoz kulcsokat vásárolni játékpénzért, és ezzel ki tudod nyitni a hozzájuk passzoló ládát. Minden nyitásnál egy tárgyat fogsz kapni az előre megadott tárgyak közül (ezt a ládára bal kattintva tudod megtekinteni). Lehetséges, hogy egymás után kétszer (vagy többször) ugyanazt a tárgyat kapod.

Spawn

A spawnon található néhány NPC. Többek között itt tudsz magadnak színes nevet beállítani, az aukciós házat megnyitni, és a szezonális rangokat is itt tudod kigyűjteni.

Aukciós ház

Az aukciós ház használata a leggyorsabb, és legbiztonságosabb mód az üzletelésre. Tárgyat felrakni a „/ah sell ár” paranccsal tudsz, ahol az „ár” a tárgyért fizetendő pénzt jelenteni. Ha egy játékos megveszi az aukciós házban regisztrált tárgyadat, akkor ő megkapja a tárgyat, te pedig a pénzt, amit a játékos fizetett érte. Itt biztos nem lesz olyan, hogy valaki nem fizet, ugyanis máshogy nem tudná megvásárolni a tárgyat. Az aukciós házban tudsz tárgyakat keresgélni, a(z) „/ah” paranccsal.

Bolt

A boltot a „/shop” paranccsal éred el, itt tudsz tárgyakat eladni, illetve vásárolni.

Chunkhopper

Ez a tölcsér minden tárgyat összeszív, ami a hatókörében van. A „/chunkhopper” paranccsal tudsz ilyet venni, egyszeri ára 10 millió $, viszont fejleszthető egy kis plusz pénzzel.

Receptek

Ebben a menüben fel vannak sorolva azok a különleges tárgyak, felszerelések, melyeket Kemencében, vagy Barkácsasztalon tudsz csinálni. Ezeket olyan erős felszerelésekhez tudod felhasználni, amelyeket semmilyen más módon nem tudnál elkészíteni.

Minionok

➔ Bányász minion: Blokkokat bányász ki a hatósugarában.

➔ Gyűjtögető minion: A hatósugarában lévő összes tárgyat egyhelyre gyűjti. (Favágó Minion-nal együtt a leghasznosabb!)

➔ Etető minion: A hatósugarában lévő összes miniont automatikusan eteti.

➔ Halász minion: Halakat fog ki neked, ha egy vizes terület előtt áll.

➔ Földművelő minion: Learatja a növényeket, amelyek a hatósugarában vannak.

➔ Favágó minion: Kivágja az összes fát a hatósugarában, és újakat ültet a helyükre.

➔ Mob ölő minion: A hatósugarában lévő összes mobot megöli. FONTOS: A barátságos mobokkal is végez!

Mérföldkövek

A mérföldköveket a „/aach list”-el tudod megtekinteni. Ezekért „BalkerCoin”-t kapsz, ami jelen esetben nem a webshopban megtalálható BalkerCoin, hanem a szerveren lévő „BalkerCoin” nevű tárgy.

Levédés

A vadonban le tudsz védeni területeket. A terület sarkait falapáttal kell kijelölni, az egyik sarokra jobb katt, a másikra bal katt, majd „/zmod create név”, ahol a név szabadon megadható. Ha találsz egy szimpatikus területet, használd a fakardot, és jobb klikkelj vele a terület egyik blokkjára, és meg fogja mutatni, hogy van-e ott már levédés. Amennyiben nincs, te készíthetsz ott egyet!